Månadens problem, november 2022

Till er som skickar in bidrag: finns det några andra verktyg än mail ni hellre skulle använda för att visa era lösningar? Vi skulle vilja göra det så smidigt som möjligt för lärare och elever att dela sina svar och tar gärna emot tips.

Du kan ladda ner alla problemen som en pdf: Alla_problem_nov_22
Vi publicerar lösningar och kommentarer i mitten av december 2022!
Skicka in lösningar

Vi utmanar alla enskilda, grupper och klasser att skicka in lösningar, kommentarer eller förklaringar till hur ni löst problemen. Bidragen kan vara digitala eller på papper. Inkomna lösningar publiceras ibland och kan fungera som underlag för diskussion om problemen. Tala om, om ni inte vill att ert namn skall publiceras, tala gärna också om, om ni är lärare eller elev.

Alternativ 1

Skriv era svar nedan i kommentarsfältet (det går att ladda upp ett foto om du arbetar med papper och penna). Vi godkänner inte kommentarerna direkt, utan väntar så att det inte hjälper eller stjälper andra medan de löser månadens problem.

Alternativ 2

Skicka era bidrag via mail… manadens_problem at ncm.gu.se. (Skriv gärna i rubrikraden vilken månad det gäller, t ex Månadens problem november 2022.)

eller till:

Månadens problem
NCM
Göteborgs universitet
Box 160
405 30 Göteborg

7 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas Wieslander
Admin
1 year ago

Skriv gärna era svar här i kommentarsfältet (det går dock endast med text just nu). Vi godkänner inte kommentarerna på en gång, utan väntar så att det inte hjälper eller stjälper andra medan de löser månadens problem.

Beng
Beng
Reply to  Andreas Wieslander
1 year ago

1) 70= 25 + 25 + 10 + 10
SVAR: 10

2) 1, 4, 9, 16 cm2
1 + 4 + 9 = 14 cm2
svar = 14 cm2

3) 4 broar (all de 4 broarna som är direkt kopplats till “A”

kub
kub
Reply to  Andreas Wieslander
1 year ago

3 broar måste stängas a

Klara almstad
Reply to  Andreas Wieslander
1 year ago

Trean var superkul
Problem tre
Klurig och bra
Man får tänka, hmm vilken bro leder vilken?

rasmus
1 year ago

detta är ****enkelt gör det svårare. SNÄLLA!!

Idris Mohammed
Idris Mohammed
1 year ago

Tre. Utifrån det jag har sett så ligger problemet med att visa öar må vara inledda med en bro men bryter sig av in I vad som helst men då behöver man bara ta bort broarna som är i minst mäng I mitte av det hela. Å på sådant sätt kan ingen ta sig från A till B

Maja
Maja
1 year ago

1. 4 ballongpaket
2. 30 cm2
3, 13 broar