Möjligheternas dag på Blekinge Tekniska Högskola 1 november 2022

Vi på Mattetalanger är himla glada att återigen få möjlighet att möta och sammanföra elever med särskild begåvning och intresse för matematik under en dag ledd av  pedagoger som längtar efter att få dyka in i matematikens underbara värld. För de yngre eleverna (åk F-3) kör vi mellan 9.00 och 12.00 och för de äldre eleverna (åk 4-9) kör vi mellan 9.00 och 15.00.

 

I år har vi också förmånen att erbjuda en fortbildningsdag för grundskollärare – en konferens om utmanande och inspirerande undervisning i matematik och programmering för grundskolan. Under dagen djupdyker vi i frågor och exempel om differentierad undervisning, hur vi säkerställer progression i undervisning samt hur förvaltningar kan stödja lärares och skolors arbete med att utmana varje elev. Vidare lyfts vikten av tidiga insatser för elever som vill och kan mer, i matematik och programmering, för att skapa förutsättningar för förändring och utveckling i världen. Konferensen startar 9.00 och avslutas 15.30. 

 

För mer information och anmälan se mattetalanger.ncm.gu.se

 

Varmt välkomna!