Lösning adventsproblem 3 december 2012

Skapad: 2012-11-29. Ändrad: 2012-12-07

Lösning adventsproblem 3 december 2012

Fem bullar ska fördelas mellan sex barn. Alla ska få lika mycket men varje bulle får delas i högst tre lika stora delar. Hur kan man göra?

Lösning
Lösningar till problemet har skickats in är klass 5-6 i Dunkers skola, Klass 5B på Kopperskolan i Stenungsund, Louise Ottosson på Hillerstorpskolan, Jesper L. i Vårgårda, Kunskapsskolan i Jönköping, Johannes, Luna, Amanda och Theo, klass 5 Bratåsskolan, Ella W., Emil R-A., Erik E. och Alma F. och matteprofilen i årskurs 6, Rasmus A., klass 5B i Ormkärrskolan, Västerås, Vera P. 4a Lilla Adolf fredrik Stockholm, Jennie A. Fabian och Otto i klass 5c i Sturebyskolan, Sienna, Oscar och Carl, Lindens skola i Lanna, Simon S., Anna-Nora klass 3, Bergvallaskolan, Borensberg, Erika R.

Man kan dela tre bullar i halvor var och två bullar i tredjedelar. Det blir sex halvor och sex tredjedelar. Varje barn får en halva och en tredjedel.

Sedan delar man ut delarna rättvist till alla sex barn.