Kungsholmens grundskola 6–9

Skapad: 2006-06-12. Ändrad: 2011-04-04

Kungsholmens grundskola 6–9

MVmaj06_31.jpg

Kungsholmens grundskola 6–9 – mitt i Stockholm – är matematikverkstaden delad i två delar med en ljus och luftig lektionssal och ett materialrum vägg i vägg, se nedan. Golvet är lagt med en mörk matta i mitten och ljus kant. På den mörka delen finns ett koordinatsystem uppmärkt med silvertejp. Bänkarna står i grupper om fyra och kanterna på varje bord och tillhörande stol ska målas i gruppvisa färger, se den ljusblå stolsryggen. Den stora tavlan på väggen används för att visa progression i undervisningen, från år 6 till år 9.

MVmaj06_34.jpg

På en vägg hänger ett tiotal porträtt av kända matematiska personligheter.

MVmaj06_32.jpg

Det finns mycket material att använda…

MVmaj06_33.jpg

En detalj. Snyggt att förstärka lådornas överkant med svart eltejp.

MVmaj06_35.jpg

Till Pi-dagen 2006 trycktes det upp speciella tröjor till de matematikverkstadsansvariga lärarna. Loggan används även för att t ex märka upp lådor och annat material.

helena.sivertsson@mattelabbet.se
marlene.johansson@mattelabbet.se

Kungsholmens grundskola 6–9 hör till samma enhet som Kungsholmens grundskola 1–5
www.kungsholmensgrundskola.stockholm.se/6-9