810 Se, hör och tala matematik!

Gr/Gy
Föreläsning

Marie Hallén

Se, hör och tala matte med UR!

Nu satsar UR på matte! Matte som vi kan hitta omkring oss och matte vi använder utan att ens tänka på det. UR tar dig med på en matteupplevelse i ljud, bild och interaktiv webb. Vi diskuterar också olika sätt att ta till sig allt material – och här finns nåt för alla målgrupper: förskolan, skolår F-3, 4-6, 6-9, gymnasiet/komvux samt för pedagoger.

URs matematikprojekt ”På tal om matte” hoppas ge barn och ungdomar medieupplevelser som andas matematik på ett lärorikt och roligt sätt. Medieanvändning på matematiklektioner kan ge upphov till engagerande diskussioner om bl. a. gyllene snittet och geometriska former, och många av URs program bjuder på klurigheter som med fördel kan lösas i elevgruppen.

Medier av olika slag kan nå elever med skilda inlärningssätt. En del är bra på att läsa och förstå bilder, andra vill lyssna i egen takt (kanske flera gånger i lugn och ro), medan någon behöver prova och känna sig fram för att lära känna matematiken. Vi hoppas att URs material i matematik kan ge barn, ungdomar och vuxna en varierad matematikundervisning.

www.ur.se/matematik finns en översikt över alla de program och böcker som UR tagit fram de senaste åren.

Marie Hallén är lärare och arbetar nu som mediepedagog på UR.

Klicka här för full dokumentation

Hem