604 Ett spännande möte med Pythagoras

Allm, Skolledare
Föreläsning

Sten Rydh

Vi vet inte mycket om den märklige Pythagoras som levde för 2500 år sedan. Ändå upphör han aldrig att fascinera, locka och sätta igång vår fantasi. Är det sant att han satt bakom ett skynke och undervisade? Fick även kvinnor vara med som elever? Fortsatte hans hustru Theano och hans döttrar med skolan efter Pythagoras död?

Under en timme får du ett levande och aktuellt möte med legendens och verklighetens Pythagoras och hans fantastiska insats för matematiken. Än mer: du får idéer och tips om hur du kan använda Pythagoras och hans matematik som förebild för elever på alla stadier. Skolledare kan också få idéer om vad skolledaren och organisatören Pythagoras har att lära oss genom sin framgångsrika matematikundervisning. Eller var hans insats ett stort misslyckande? Det menade somliga...

Läroplanen säger att ”skolan skall sträva efter att eleven inser att matematiken har spelat och spelar en viktig roll i olika kulturer och verksamheter och får kännedom om historiska sammanhang där viktiga begrepp och metoder inom matematiken utvecklats och använts”. Mötet med Pythagoras ger detta på ett roligt och annorlunda sätt!

Sten Rydh, ledare för Mattesmedjan i Bengtsfors är också utbildad teolog, musikpedagog och administratör. Han arbetar med att utveckla en matematikdidaktik för alla åldrar från förskola till gymnasium, inspirerad av suzukimetoden inom musiken.

Klicka här för full dokumentation

Hem