118 Learning study – undervisning spelar roll

Gr/Gy
Föreläsning

Josefine Albinsson
Lena Söderberg

I december fick vårt arbetslag pengar av myndigheten för skolutveckling för att genomföra en eller flera learning studies i matematik. Under vårterminen har vi förberett detta projekt genom att läsa litteratur, träffat vår handledare Anna Wernberg från Högskolan i Kristianstad och funderat på vilket lärandeobjekt vi vill arbeta med. Vi har också varit på en nätverksträff med ca 30 andra lärare. Under höstterminen kommer vi att genomföra vår/a learning study. Detta vill vi så klart delge alla matematikintresserade på biennalen i Stockholm, kanske även som föreläsare, ev. tillsammans med andra learning studies. Vi vill visa att undervisning spelar roll.

Jag som skriver heter Josefine Albinsson och är 38 år. Jag utbildade mig i Göteborg, vilket jag är stolt över, och utexaminerades 1993 som lärare ma/no 1-7. Nästa termin tar mitt arbetslag emot 4:or. Om ni undrar över något så maila gärna och fråga.

Man kan med fördel lyssna på båda learning study-passen, då de behandlar samma innehåll men sett med olika infallsvinklar - Forskarens och lärarens.

Klicka här för full dokumentation

Hem